Несподівано: 6 причин їсти гриби

22 червня 2021 Несподівано: 6 причин їсти гриби

Гриби незаслужено стали об'єктом недовіри. Люди наче змовилися проти них, забувши про прислів'я «не судіть про книжку за обкладинкою». Але гриби заслуговують на те, щоб бути оціненими гідно. Зрозуміло, ми маємо на увазі спеціально вирощені на продаж гриби, які можна придбати в супермаркеті.

Шість причин, чому варто вживати гриби не тільки в піці

  1. У грибах є вітамін D

Цю речовину важко виявити в інших продуктах харчування. Гриби, як і організм людини, виробляють вітамін D під впливом ультрафіолетового випромінювання. Приміром, гриб портобело — підвид печериці, вирощений у штучних умовах під ультрафіолетовим освітленням, містить понад 100% денної норми вітаміну D. Крім портобело, таким самим способом вирощують іще один цінний різновид печериці — креміні, коричневого кольору. Він також цінний наявністю вітаміну D.

  1. Гриби мають смак м'яса

Японці називають його «умамі», що означає «приємний пікантний смак». Ще це слово перекладається як «п'ятий смак». Гриби портобело та креміні мають більш виражений м'ясний смак, а білі печериці набувають його під час приготування. Гриби портобело відзначаються м'ясистою текстурою, тому їх смажать на грилі цілими, а потім продають у гамбургерах замість котлет.

  1. Гриби містять селен

Селен — мінерал-антиоксидант, він захищає клітини нашого організму від пошкоджень вільними радикалами. Селен важливий для нормальної роботи імунної системи, а гриби — одні з найпотужніших джерел селену серед продуктів.

  1. Гриби добре поєднуються з м'ясним фаршем

М'ясні смак і текстура дозволяють грибам буквально «розчинятися» у фарші, тому вони є ідеальним способом скоротити кількість яловичого, свинячого, курячого, індичого м'яса, що використовується для готування. При цьому треба враховувати співвідношення грибів і м'яса. Наприклад, для начинки млинців їх можна використовувати 1:1, для м'ясного рулету та бургерів беріть 1 частку грибів до 3-х часток фаршу, а для м'ясних соусів — навпаки: на 3 частки грибів 1 частка фаршу. Цей секрет зменшує кількість калорій і жирів у кожній порції.

  1. Гриби допоможуть схуднути

У грибах мало калорій! 5 білих печериць містять близько 20 калорій; один цілий гриб портобело — стільки ж! У журналі «Appetite» публікували, що люди, які замінили м'ясо грибами, зменшивши кількість калорій і жиру, почуваються так само ситими й задоволеними, як і раніше.

  1. Гриби ростуть в екологічних умовах

Гриби вирощують у ящиках у закритому приміщенні під дозованим штучним ультрафіолетовим освітленням. Вони не потребують сільськогосподарських угідь або великої кількості води. Отже, замінивши м'ясо грибами, ви знижуєте загальний вуглецевий слід, який залишає їжа у вашому організмі.

Список використаної літератури

Дата створення: 22.06.2021       Дата оновлення: 02.05.2024

Відмова від відповідальності

Ми публікуємо достовірну та актуальну інформацію на сайті (інструкції, описи, статті). Але навіть ретельне вивчення інструкції не є підставою замінити візит до лікаря самолікуванням. Адміністрація сайту apteka911.ua не несе відповідальності за можливі наслідки, що виникли в результаті використання інформації на сайті. Пам'ятайте, що САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ БУТИ ШКІДЛИВИМ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ'Я.

УВАГА! Ціни актуальні лише в разі оформлення замовлення в електронній медичній інформаційній системі Аптека 9-1-1. Ціни на товари в разі купівлі безпосередньо в аптечних закладах-партнерах можуть відрізнятися від тих, що зазначені на сайті!

Завантаження
Промокод скопійовано!