ВООЗ б'є на сполох: в Україні в харчових продуктах значно перевищений вміст трансжирів
22 квітня 2024
Всесвітня організація охорони здоров'я постійно наголошує на тому, що вживання продуктів, які містять трансжири, підвищує ризик виникнення серцево-судинних захворювань, а також смертельно небезпечної ішемічної хвороби серця. Для контролю якості їжі започаткований проєкт ВООЗ FEEDCities - він контролює кількість трансжирних кислот, солі та калію в харчових продуктах.
Нещодавно аналізу піддали торти, тістечка, морозиво, кондитерські та молочні вироби, зокрема сир та маргарин, перероблене м'ясо і фастфуд, які купують українці. Результати вражають - в третині відібраних зразків вміст шкідливих жирів значно вищий за максимально допустиму норму у 2 г на 100 г жиру.
Сумне лідерство належить вуличній їжі:
-
пиріжкам та круасанам;
-
піці;
-
паніні;
-
донерам;
-
фалафелю;
-
тістечкам.