ВООЗ б'є на сполох: в Україні в харчових продуктах значно перевищений вміст трансжирів

22 квітня 2024 ВООЗ б'є на сполох: в Україні в харчових продуктах значно перевищений вміст трансжирів
Всесвітня організація охорони здоров'я постійно наголошує на тому, що вживання продуктів, які містять трансжири, підвищує ризик виникнення серцево-судинних захворювань, а також смертельно небезпечної ішемічної хвороби серця. Для контролю якості їжі започаткований проєкт ВООЗ FEEDCities  - він контролює кількість трансжирних кислот, солі та калію в харчових продуктах.
 
Нещодавно аналізу піддали торти, тістечка, морозиво, кондитерські та молочні вироби, зокрема сир та маргарин, перероблене м'ясо і фастфуд, які купують українці. Результати вражають - в третині відібраних зразків вміст шкідливих жирів значно вищий за максимально допустиму норму у 2 г на 100 г жиру.
 
Сумне лідерство належить вуличній їжі:
 
  • пиріжкам та круасанам;
  • піці;
  • паніні;
  • донерам;
  • фалафелю;
  • тістечкам.

УВАГА! Ціни актуальні лише в разі оформлення замовлення в електронній медичній інформаційній системі Аптека 9-1-1. Ціни на товари в разі купівлі безпосередньо в аптечних закладах-партнерах можуть відрізнятися від тих, що зазначені на сайті!

Завантаження
Промокод скопійовано!